Direktlänk till inlägg 10 mars 2009

Valpar...åh dessa härliga små ting!!

Av Carina - 10 mars 2009 01:44


I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!!

Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem.


Så fort vi kom in och satt oss ner på golvet så kom hela flocken farande i full fart –för att undersöka, slicka, smaka, och nosa på oss!!

Hela kullen var öppna, sociala och fulla av liv –det var ingen som verkade tillbakadragen eller osäker.

Alla lekte mycket och kampade för fullt både med varandra och med oss.

När man sen tog upp dem i famnen så kopplade de av och var mycket gosiga!


Kullen består av tre tikar och fem hanar och som det ser ut i dagsläget så är alla tikarna och en hane tingad. Det finns fyra små gossar kvar som gärna vill flytta till egna hem snart!!

Är du intresserad och går i valptankar kontakta Yvonne & Blaze.


Nedan: Mamma Blaze och en av valparna som gillade att sitta på pallen och uppmärksamt lyssna till orden som sas, en lämplig liten klickerhund kanske!!!


 


Rasen Hollandse Herdershond är en vallhund som skall vara medelstor och medeltung, proportionerlig och välmusklad, kraftfullt och harmoniskt byggd.

Uttrycket skall vara intelligent och temperamentet livligt.

Den skall vara tillgiven, läraktig, följsam, alert, mycket trogen och pålitlig. Den är vaksam, aktiv, anspråkslös och mycket uthållig och skall ha ett genuint vallhundstemperament.


Mer om rasen finns på rasklubbens hemsida RHH eller bland länkar på min hemsida –bla till Kennel Happy Workmate´s som är uppfödare till både min Quai och till Blaze.Dessa valpar är aktiva och lämpar sig inte som "soffhundar" som nöjer sig med att gå på promenad två gånger i veckan utan dessa hundar behöver ha en meningsfull aktivering med både fysisk och psykisk stimulering!

Det är ingen svår ras om man är konsekvent i sitt handlande och ärlig i sin reltion till hunden!


Det är en underbar ras som lämpar sig till mycket och det fanns ju en liten gosse i kullen som hade lite extra av allt det där lilla hm....och jag skulle gärna ta ner en den lilla gossen till mig!!

Hm...har man tre hundar kan man väl lika gärna ha fyra eller?????


Helgen tog slut och vi vände bilen neråt igen och det var en trevlig resa med mycket valpgos och jag hoppas verkligen att dessa underbara små valpar kommer att få flytta till nya hem där dom verkligen blir uppskattade för det dom är!!


Tack Yvonne och Sören för att vi fick komma på besök och pussa på alla dom små!!

Tack även till Hilde för resesällskapet och även stort tack för hjälpen med -du vet vad!!!

Fler bilder finns på min hemsida under FotoGalleri Valpar

 
ANNONS
 
Mackan

Mackan

17 mars 2009 11:59

Jag ska krama Nisse. Hur är det med din gamla svarta? Skönt för dem med vår.

Du, jag har varit inne och kikat på de här valparna även på uppfödarens sida. De är RUSKIGT söta! Riktiga busfrön ser man.

Synd att du jobbar och inte kan hänga med ikväll.
Ha det gott!

http://www.skippo.org

 
Ingen bild

Mackan igen

17 mars 2009 12:01

Glömde att säga att ABK sidan blir jättesnygg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Av Carina - 15 februari 2009 16:30

  Lördag 14/2 Ja då var den avklarad -Baqqis debut i lydnadsklass 3!! Ja vad säger man -Jag kan bara tacka och bocka för att jag har förmånen att träna och samarbeta tillsammans med denna hund!!! Vilken Pärla!!   Här kommer dagens betyg:   Sitt i Gru...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se