Direktlänk till inlägg 25 januari 2009

En liten veckorapport!

Av Carina - 25 januari 2009 18:34


Quai mår bra, jag mår bra -nu är vi på G igen!!

Blaze och hennes små valpar mår oxå bra -de frodas och växer för fullt!!


I tisdags var Baqqi och jag till Avesta och tränade lydnad i ridhuset, vi började med att kedja tre moment utan belöning och vi startade med ett längre pass fritt följ och Baqqi gick mycket fint, lite het och inte helt synkroniserat i stegförflyttningarna men det är på god väg att bli riktigt bra!!!

Som moment nr två så körde vi rutan och där finns ingenting att säga -bara så klockrent hela vägen!

Avslutade med fjärrdirrigering och där har jag ju haft lite problem med att han flyttar en liten aning framåt i skiftet till sitt, nu skiftade han sex ggr helt på stället inte en millimeter framåt -så jäkl.....snyggt!!!

Fick sen full fest belöning!!!

Körde sen en vittring med kommendering och även här så jobbade Baqqi så fint -full fart ut -nosen på-sniff till vänster -aha där var den -greppar fint -inge tugg -full fart in!!! Fint jobbat!!


Onsdag och torsdag lite promenader, även Quai fick följa med -dock i koppel vilket han tyckte var mycket onödigt och han var väl mer i luften än på alla fyra -härligt pigg och glad Quai igen!!


Fredag lydnadsträning -fortsatte kejda lite moment och finslipade på Baqqi. Kedjade även några moment på Quai men han var lite för pigg efter sin viloperiod så det gick väl lite si så där -rutan fixade han dock kanonfint 10 i betyg, fjärren körde vi med externbelöning och det gick bättre och bättre!!


Lördagen blev det promenad med alla tre och Quai fick springa lite lös och han var mycket glad åt det hm....!!!


Söndagen ägnades åt markeringsövningar på både heldolda, höga och helt oåtkommliga figgar, Baqqi gick kanonbra på fasta rullen och jag hade bestämt att figgarna skulle belöna honom med godis och jag skulle belöna med kamp sen -vilket fungerade kanonbra -Baqqi går ju nu mera i gång som sjutton i kampen!!!!


Jag provocerade även med flit fram blindmarkering på Baqqi i syfte att ge honom en -aha.. upplevelse när han insåg att han måste bli lite noggrannare och kolla av ordentligt även i dörren bredvid och inte bara greppa rullen vid samma dörr som tidigare!! Snopet påvis och ingen figge där hm...oj vad mallenutthjärnan funderade -det syntes!!

Det är två dass som står precis bredvid varandra och det är inte så lätt för hundarna eftersom det finns vittring på/i båda och det snurrar runt i luften!

Det gäller ju att se/veta vad du har för typ av hund och om man får det resultat man vill ha med en övning där man provocerar fram blindmarkering -det kan ju om det går illa ge hunden fel minnesbild och att det blir något negativt av det hela men i Baqqis fall så förstod jag att jag skulle kunna göra så här och få det slutresultat jag ville ha!

Det blev en mycket bra övning och Baqqi gick betydligt mer stärkt från dagens övning!


Det var den här veckan det!!

-Ja just ja kan tillägga att resultaten av Årets Belgare i rasklubben afBv är fastställt och jag kan konstatera att Baqqi lyckades på sina tre tävlingar placera sig  rätt så bra ändå på listorna!! 


Årets Lydnadshund Klass 2: Baqqi på 2:a plats med ett snittbetyg på 9.41

Årets Sökhund: Baqqi på 4:e plats

Årets Spårhund: Baqqi på 6:e plats

Duktiga MalleNutten!!


Veckan som kommer blir det nog en del hm träning igen då jag faktiskt har lite tävlingar i sikte -å då måste man visst träna sägs det!!

Ha en fin vecka och ta hand om både er själva och de fyrbenta -med en extra tanke till de vänner som har skadad hundar och till den vän som har haft en tuff vecka!! -Stor Kram till Er!!! Ni vet vilka ni är!!
 
ANNONS
 
Hilde

Hilde

25 januari 2009 19:38

Vad härligt!!!!
Ja, med bra träningar, ohalta hundar, lysande tävlingsår OCH en matte som inte har SÅ ont i ryggen (för tillfället) ;)
Kramar i tusental från Hilde med syskonen Leo och Vega - ja, Quais alltså ;)

http://www.happyworkmates.se

 
Ingen bild

Sharon

25 januari 2009 22:27

TACK, du är för go......
Låter som en underbar vecka.... trodde dock att B skulle få vila ;-)))))) hihiiiiiii... och kul med kampen förresten;-)

 
Mackan

Mackan

26 januari 2009 14:46

Grattis till holländarvalparna önskar jag genom din blogg. :)
Och grattis till placeringarna som årets malle i olika grenar. Jag har skickat in Skippo till årets Aussie i lydnad. Men han hade inte i snitt 9.41 ha ha. 9,39 på en tävling om jag inte minns fel iaf.. ;)


Härligt att läsa om att fjärren är tillfixad! Duktiga ni! Kan jag lämna Skippo till dig på träningsläger och hämta honom färdig inför tävling sedan? Det finns nämligen ingen TID till träning för E har prov varje vecka och i morgon har vi kurs och ...tja. Blir inte helt bra planerad träning tyvärr.

Finns bilder på gudomliga små monster i min blogg idag. Vilka rackarungar han har fixat till.

http://www.skippo.org

 
Towa

Towa

26 januari 2009 22:29

Hallå!
Tack!
Grattis till de fina placeringarna med Baqqi i Belgarklubben.
Med Arko så traskar vi på.. På fredag så får vi väl se hur det gått. Bara att hoppas. Han börjar bli smått galen nu av dessa koppelpromenader och vila.
Ta hand om er!
Kram!

http://brindle.cybersite.se

 
Ingen bild

Mackan igen

27 januari 2009 08:35

Ska du ha en valp?!!? Spännande, vad ska den heta?
Jag kan inte bestämma nanm. Som det känns nu får den heta Lill-Bus. :)

Ska du på kursen ikväll?
Jag ska först in till Sala med Emmie. Hör av dig. Du vet att SMS är lite svårt på jobbet...Åker härifrån kl 14 idag.

 
Malin

Malin

28 januari 2009 09:20

Ett stort grattis till Malle pallen som fick så fina placeringar, och ett stort grattis till Carina som är en sååååååååååå enormt duktig hundförare!!
Ha en bra vecka så hör jag av mig när det är lugnt på fronten. Inskolningen på dagis går kanonbra!
Kram Malin/Lucas å lille Ludde

http://www.teamsvartochguld.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 10 mars 2009 01:44

  I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!! Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem....

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se