Direktlänk till inlägg 11 januari 2009

SökTräning å så lite lydnad

Av Carina - 11 januari 2009 20:01


Hm...eftersom jag har förmånen att träna sök med två stycken grupper så måste jag hitta på passande namn för dessa grupper för att skilja dom åt och därför så heter grupp nr ett: Salaligan (Mackans påhitt!) denna grupp består av Hillevi med schäfrarna Brixa & Jokk, Annika med borderterrierna Beppe & Lövis, Kerstin med labben Edvin och Lena med risen Valle.

Salaligan består av ett gäng träningspigga förare där några har tävlat sök och ska fortsätta tävla och några som ger sina hundar en meningsfull aktivering.


Grupp nr två: Avestas Järngäng består av Catarina med labben Elsa & Bc Roy, Staffan med Bc Flippen & Quintus, Solveig m risen Iza och Sussi m dobbern Francie.  Denna grupp består enbart av elithundsförare med hög kompetens och höga tävlingsmål.


Så till helgens aktivering:

Lördag: Salaligan -vi tränade markeringsövningar på alla hundarna och mestadels på helt dolda figgar, alla hundarna gick riktigt bra och vi höjde upp intensiteten lite och gjorde det lite klurigt för hundarna och man såg att dom tog för sig och växte en hel del.

Kerstins labbe plockade till och med fram rejäl kamp med morrning i!!!


Han är så rolig och har blivit mer och mer positiv och går riktigt bra -så kul att se!!

Efter sökträningen så passade vi på att träna lite lydnad på planen och med Baqqi så tränade jag stadga på hoppet!

Dvs jag placerade honom lite hur som helst på andra sidan hindret och oavsett var så skulle han alltid hoppa tillbaka på hoppkommandot och inte springa bredvid.


Söndag:

Järngänget: -Började med Quai och där inriktade vi oss på att höja honom lite vid figgarna och att han skulle backa ut vid markeringarna, Quai hade väl inte vaknat till riktigt så träningen gick väl lite si så där!!!

Men hellre kvalite än kvantite så det blev inte så många skick men han var pigg och glad och han är inte svår att belöna med kamp och godis!!


Med Baqqi så började jag med dykupp på figge ett och två sen var tanken att testa av utan dykupp eftersom det var rejäl vind.

Första två skicken gick mycket bra och han har en bra figge-intensitet med bra lek,äta och gosa belöning.

Skick nr tre var utan dykupp och där blev det en liten miss om var figgen låg så där blev det ett fint djupt tomslag.  

Skick nr fyra gick Baqqi rakt ut lite framaslag och rakt på figg -kanonfint!! Skick nr fem slog vinden och han vek upp framåt lite för tidigt så jag tog tillbaka och skckade om då gick han rakt ut där jag skickade -fick vind och gick framåt i rutan tills han fick träff.

En bra träning som på sikt kommer ge mycket bra resultat!!!

Det var min och mina hundars träningshelg det!!


Nedan: Hillevis Jokk hoppar och Annika m Lövis funderar på lydnadsträningen!!






 
 
Zandra

Zandra

11 januari 2009 21:08

Härliga sök gäng du verkar ha :-) ,,, lite avis är jag, med söket komer vi snart igång med igen,,, lillskiten( Ex) slipper ju inte undan, gammelmannen får gå som tj nu för tiden och ska väl hinna med Lite Elk oxå ;-)
Kul att läsa om era träningar.
Ha de/ Kramen

http://adiustipp.se

 
Mackan

Mackan

12 januari 2009 12:00

Vad roligt att du äntligen skriver lite mer detaljer om träningen! Jätteintressant att läsa!
Mhm, önskar att jag inte låg som en pacha, fortfarande lite småfebrig och yr. Stackars Maria H i morogn, en Macka som är mer yr än vanligt. Jisses. Men hon var visst också förkyld läste jag i hennes blogg.
Hörs i morrn kväll.

http://www.skippo.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 10 mars 2009 01:44

  I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!! Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem....

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Skapa flashcards