Direktlänk till inlägg 9 november 2008

Snopen Debut!!

Av Carina - 9 november 2008 19:21


Jaha nu har vi debuterat i högre klass Sök jag och Quai!!!

Vi tar det från början -när klockan ringde 04.00 visste jag inte vad som var upp och vad som var ner puh!!!

Allt packat och 04.45 gav vi oss iväg mot Lindesberg -hela vägen var det tät dimma och småregnade!!


Vi drog startnummer 7 och vi skulle börja med söket, uppletande och sist lydnaden!!

Väl i skogen så kom en efter en av ekipagen tillbaka till bilarna med inget betyg, blindmarkeringar, jakt på älg, grunda slag mm!!!

Snacka om att man började känna lite press hu då -ingen hund hade gått vidare!!!


Min lilla Quai är ju som ni vet en humörshund och han kan ju bara gå så bra när han är på rätt humör och när vi gick upp till rutan så kändes han pigg och taggad!!!

Quai -fick tyvärr bara en figge -men jobbade jättefint på tomslagen och visst några slag blev lite grunda men han höll ihop bra och han hade en bra attityd!!

Vi fick till 7-8 slag på varje sida och rutan var både kuperad, gick över en mosse och var inte helt lätt -lite klurig!!

Matte fick faktiskt betyg 10!! -för jag var den enda föreren som hade disponerat tiden, rutan och slagen på bästa sättet! Det var kul att höra!!


Detta resulterade i att ingen av de sju hundarna som kom till start gick vidare och domarna hade aldrig varit med om något liknande för det var varken rutan eller figgarna som var konstiga utan det var som ett lock i luften som tryckte ner vittringen i kombination med dimma, regn och ingen vind alls!!

Hundarna behövde komma jätte nära för att får vittring på figgarna och ingen hund tog tre figgar!!


Quai jobbade kanonfint, jag är jätte nöjd med honom och han fixade faktiskt att gå hela högre rutan utan att tappa för mycket motivation trots att det inte fanns någon vittring alls!!

Det blev en lång resa -22 mil för att köra ett träningspass på 13 minuter -men jag är glad att jag åkte för Quai bevisade ytterligare en gång att han faktiskt är en riktigt bra hund -när han själv vill!!!

Puss på dig Quaisan!!!


 
 
Ingen bild

Stina i Jordbron

9 november 2008 20:00

I love that dog ;) Och grattis till en kanonbra träning får man väl säga då?

 
Ingen bild

Mackan

9 november 2008 21:01

Rätt inställning. Och vem åker inte många mil för träning ;)
KRAM

 
Ingen bild

Hilde

10 november 2008 11:02

Men vi gillar ju alla Lindesberg ;) - eller hur? Egentligen är det väl tom våra randigas turklubb...
Men jag är ändå SÅ STOLT över er båda att jag skickar tusen kramar och pussar till er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 10 mars 2009 01:44

  I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!! Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem....

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Skapa flashcards