Direktlänk till inlägg 28 oktober 2008

"Provhund" & SökTräning!!

Av Carina - 28 oktober 2008 21:00


I lördags var jag till Borlänge för att delta som "provhund" till blivande bruksdomare som skulle examinera!! Vi var två lägre hundar och tre högre hundar och dagen började med sök!


Under söket så var det en stor grupp som befann sig med på stigen men Baqqi är så fokuserad på sin uppgift att det inte bekom honom.

Söket gick bra -några grunda slag på ena sidan men för övrigt så jobbade han på ett mycket bra sätt, markerade bra och påvisade bra! Högt betyg enligt den ena "överdomaren"!!


Platsliggning med skott för alla hundarna -inga problem!!

Budföring med skott -haha!! Baqqi hade redan innan fullt span på en konstig stor kraftig man i svarta kläder sittandes på en stol i ena planhörnet!!! -Resten kan ni räkna ut själva haha!!!!

Lydnaden gick bra och även här så var det väääääldigt mycket folk på båda sidorna på planen!!

Återigen så fick jag ett kvitto på att Baqqi ligger i en bra balans och är så fokuserad på vårt jobb tillsammans och inget annat!!

Extra roligt var ju oxå att några av de blivande domarna och även den sk "överdomaren" kom fram lovordade Baqqi och hans stabila sätt!!


Passade även på att köra Quai i den redan av-vallade uppletanderutan och han hämtade in sina föremål på ett positivt bra sätt och avlämnade riktigt fint sittande vid sidan!!

En mycket bra träningsdag!!!


Söndagen samlades vi kl 13.00 i "mina" skogar -dax för sökträning!!

Baqqi fick vila idag och det var gossen Quai som fick sig en genomkörare!

Dagens övning gick ut på att Quai skulle inse att -har matte sagt rakt ut så finns det en figge där!!!

Envis som både han och jag är så tog det sin lilla tid och gossen hann både tycka att matte var både "knäpp" och en riktig luring!!

Men trägen vinner!! Nog blev Quai snopen -när han insåg att den där matte -hon har minsann alltid rätt hon hm.....!!!


Måndagen och tisdagen blev rätt så lugn -vi ägnade oss åt promenader och cykeltur!!

I morgon onsdag däremot så blir det en heldag med "bara" hundträning!! Härligt Härligt!!!!


Dagens bild är Czitex (Quais släkting) som simtränar visst ser det härligt ut!! -Vilken bra träning!!!


 
 
Mackan

Mackan

30 oktober 2008 13:38

Jättekul att det blev så bra träning för dig i lördags. Kommer du i kväll? (torsdag idag)
Har vi fredagsträning? Jag slutar 12.
Jee, jag ska ju tävla nästa helg och Skippo är inte tränad alls av förklarliga skäl. Nu jäklar är det dags.

http://www.skippo.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 10 mars 2009 01:44

  I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!! Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem....

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Ovido - Quiz & Flashcards