Direktlänk till inlägg 3 oktober 2008

Lydnad är färskvara!!

Av Carina - 3 oktober 2008 20:11


Hm..om man lär in något hos hunden och sen inte träna det på länge så ska man inte tro att det sitter kvar i det perfekta skicket som det var när man lämnade det -lydnad är faktiskt färskvara -tro det eller ej!!!!!!

Det är tyvärr något vi ofta glömmer och sen blir vi lite "sura" när hunden inte utför det i det perfekta skicket som vi vet!!! att hunden egentligen kan!!!

Blev varse om ovanstående i går när jag var och tränade på klubben hm....hjälp min hund har glömt allt pga att jag ägnat för mycket tid till att snickra och måla!!!

Men tack och lov så finns det några "kloka" människor i min närhet som sa några kloka ord -tack för det!!! 

Snart är det 100% hundträning enbart och inget annat!!!


Idag var det dax för upplet och lydnad med Mackan och Stina.

Vi började med uppletande och jag hade min plan klar för både Baqqi och Quai!

Mackan hade redan vallat när jag kom och hon lade ut två föremål i vardera hörn till Quai -han jobbade riktigt bra och hämtade in dom riktigt snabbt -skickade ut honom tomt och han jobbade sig jättebra ut på djupet!! Syftet med övningen var att han skulle jobba motiverat fast det var tomt och kunna bryta och belöna när han jobbade som bäst!! Kanon nöjd med övningen!!


Med Baqqi så började jag med tom ruta -han jobbade oxå kanonfint -han letade på ett mycket målmedvetet och bra sätt -ut och in -vänder precis framför mig och sökte sig ut igen -kanonfint!!!

När han jobbat på ett tag så kastade Mackan ut ett föremål som han fick sniff på!! Syftet med övningen var att höja Baqqis motivation på att leta ännu mera "taggat" när han inte hittade ngt föremål och sen ge honom en "Aha" upplevelse när han väl fann den!! 

Ett mycket lyckat pass för båda mina hundar!!


Skippo har verkligen höjt sig på uppletande och idag så fick vi ett kanonkvitto på att träningen går åt rätt håll!!!

Idag lyste glöden i ögonen på Skippo när matte bröt övningen precis i rätt läge!! Kanonbra jobbat!!


Efteråt så tränade vi ett lång pass lydnad och Quai fick lite kommendering på fria följet och där har det hänt en hel del saker -han gick riktigt bra och viftadet på svansen!! Tränade även framåtsändande, skall och tung apporten!!

Med Baqqi så tränade vi lite elit och lydkl 3 moment och det går riktigt bra -lite finslip här och där!!

Samtidigt som vi tränade sneglade jag lite på både Raiko och Tengel och det ser mycket bra ut!!

Raiko kommer nog bli farlig på lydnadsplanen den dagen Stina bestämmer sig för att debutera -för oj vilken kontakt dom har!!


I morgon blir det målning på fm och på eftermiddagen så är det dax för sökträning och på söndag så blir det ytterligare ett pass sök -härligt härligt!!! 
ANNONS
 
Ingen bild

Stina i Jordbron

3 oktober 2008 22:00

Hahaha Hääärliga Baqqi o hans pinne :) Åsså Quais svans då! Han ser så GLAD ut! RaikSpikeSpikSpokkeSpokSpok e en riktig energiknippe det gäller att hänga med!

 
Mackan

Mackan

5 oktober 2008 00:07

Är du uppe så här sent? (med tanke på kommentaren i min blogg..)
Ja, dolda talanger att lyssna på stereon. Ha ha!
Ja, vi ses i mörrn!
Gick det bra idag för dig?

http://www.skippo.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 10 mars 2009 01:44

  I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!! Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem....

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se