Direktlänk till inlägg 25 september 2008

Filosofi!!

Av Carina - 25 september 2008 22:47

  

För dom som inte kommit underfund med min träningsfilosofi -kan jag bara säga:

  • Konsekvent
  • Koncentration
  • Kontroll
  • Motivation
  • Glädje

Med dessa ledord i träningen så kommer man långt!!

Min ledords stapel är inte satt i någon rangordning -däremot så är de viktigaste bitarna glädje/motivation -för fattas de bitarna så -visst du kan få till det men du får inte det där lilla extra från hunden!! Och det håller inte i längden!!


Det jag menar är att man ser ofta förare träna med fokus på helt fel saker -jag såg det väldigt tydlig i dag på ett ekipage -och det var med sorg i hjärtat jag såg att den hunden hade inte motivationen och glädjen i sin träning men däremot så fanns det en stor skopa av resterande ledord!!

-Den utförde det den skulle!!

Hm....men har man inte då -tappat och glömt en viktig sak i sin träning!!


Varför har vi hund??? Varför tränar vi hund??? Vad är min hund för mig??


Kan bara svara för min egen del och det här är mina åsikter och tankar och visst jag sticker inte under stolen med att jag vill tävla bland den högsta eliten men jag tror inte jag kommer att komma dit med någon hund om jag tappar bort några av ledorden på vägen!!


Bara en filosofisk tanke från en hundförare som vill träna med glädje, fart och precision!!


 
ANNONS
 
Stina i Jordbron

Stina i Jordbron

26 september 2008 19:38

Så sant! Så sant! Klok som en bok...

http://www.tengel.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 2 april 2009 00:24

  Har beslutat att lägga ner Bloggen och återgå till DagBoks anteckningar på vår hemsida i stället!! Välkommen in på ett besök:   http://www.angestorpshappylei.se http://www.ängestorpshappylei.se ...

Av Carina - 17 mars 2009 19:26

Äntligen känns det som om våren börjar smyga sig in!!!  Idag så har vi haft pälsvård på trappen i solskenet -härligt härligt!!!  Det känns även som om jag hunnit ifatt lite med alla "måsten" och alla x-tra jobb som varit inbokade och nu kanske man än...

Av Carina - 10 mars 2009 01:44

  I lördags morse så styrde jag och Hilde kosan mot Njurunda –Sundsvall för att äntligen göra ett besök i valplådan!! Blaze valpar är nu 6½ vecka gamla och vi ville gärna se hela kullen innan de börjar lämnar boet och flyttar till sina nya hem....

Av Carina - 27 februari 2009 18:31

  Är inne i en period där det inte händer så där jättemycket att berätta om egentligen!! Vi tränar naturligtvis på och vi har varit till ridhuset ett par gånger denna vecka och börjat slipa lite på bruksmomenten!! Baqqi är pigg och på G och det ser ...

Av Carina - 20 februari 2009 22:20

  Tänk nästan en hel vecka utan lydnadsträning -nja fem dagar i alla fall, för idag var jag och min träningskompis till ridhuset och tränade lite. Det var rätt så skönt att kunna släppa alla lydnadsmoment som vi tränat så fokuserat nu under en längre...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se